top of page
_BBM6870.jpg

Dj & Ceremóniamester

 Hogyan lehetséges ez? 

          Az esküvői szakemberek gyakran nehezen vonatkoztatnak el a hagyományos szolgáltatásoktól. A 21. századi, modern esküvők azonban utat engednek új megoldásoknak és az újragondolt szolgáltatásoknak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden hagyománnyal fel kell hagyni, mindössze azt üzeni, hogy a megváltozott igények és az egyedi elképzelések innovatív és nyitott hozzáállást követelnek.

Ahogy azt a honlapomon korábban olvashattátok, nem kevesebbet vállalok mint a zenei és ceremóniamesteri feladatok teljes körű kiszolgálását. A kérdés mindössze annyi, hogyan lehetséges ez?

          Természetesen nem tudok egyszerre két helyen lenni, nincsenek szuperképességeim és a varázslatok is ritkán jönnek össze. A kérdés azonban mégsem az, hogy lehetséges-e a két szolgáltatás teljes körű kivitelezése, hanem hogy hogyan?

Ha polgárpukkasztó szeretnék lenni a szolgáltatók körében, egyszerűen ennyi lenne a válaszom: a ceremóniamester akkor dolgozik, amikor a Dj pihen és fordítva. Ennél azonban természetesen a valóság sokkal árnyaltabb, ugyanis a Dj hangosítja a ceremóniamestert, és ő is indítja el a programokhoz szükséges zenéket, de a ceremóniamesternek is számtalan feladata lehet a buli közben. Amíg a ceremóniamester a templom előtt köszönti a násznépet, a Dj általában éppen összeszereli a technikát az esti bulira vagy a szertartásra.

A megoldás mégis hihetetlenül egyszerű: profi kollégámmal érkezem, aki több hónap betanulás és rengeteg közös esküvő után azért jön velem, hogy jobbkezemként támogassa a munkámat. Nagyon fontos megjegyeznem – bár az ő szerepe kiemelten fontos számomra – a háttérben dolgozik, így a Dj és a ceremóniamesteri feladatokért én magam felelek.

Hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Kollégámmal mindig az első programpont (általában templom vagy polgári szertartás) előtt két órával érkezünk a helyszínre. Amíg ő összeszereli az esti buli és a szertartás hang-, és fénytechnikai szükségleteit, én köszönök a párnak és jelzem, hogy megérkeztünk. Majd ceremóniamesterként elkezdem előkészíteni az első programhoz szükséges kellékeket és kiegészítőket, ellenőrzöm, hogy minden a helyén van-e. A nap folyamán minden technikai kérdésben a kollégám jár el, azaz ő hangosítja a szertartást, ő indítja el a zenéket a játékoknál, ő cseréli a mikrofonomat, és ő segít bármely olyan megoldandó kérdésben, amely az én munkámat segíti. Így lehetőségem nyílik minden figyelmem és tudásom a párra, illetve a nagy napra fordítani.

Korábban sok ceremóniamesterrel dolgoztam együtt, így átéltem kiemelkedően pozitív élményeket és kevésbé kellemes pillanatokat is. Azonban a szolgáltatásom egyik, talán legfontosabb előnye, hogy összhangban dolgozunk, szavak nélkül értjük a másikat, figyelünk egymásra, és legfontosabb célunk, hogy az esküvőtök kimagasló élmény legyen.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen egy szolgáltatás újragondolása és bevezetése sem szakmában, sem a megrendelők körében nem egyszerű. Azonban az elégedett párok mosolya, a násznép pozitív visszajelzése és a rengeteg fergeteges buli, megható szertartás és színvonalas esküvő miatt bízom benne, hogy az engem felkérő pároknak egy igazán különleges, személyes esküvőt szervezhetünk.

bottom of page